divendres, 14 de novembre del 2008

CONFERÈNCIA ANNA PÉREZ "Els blocs a l'escola"














El passat 12 de novembre, a l'auditori de la universitat, va tenir lloc una conferència sobre els blocs a l'escola. Va ser impartida per Anna Pérez, mestra d'educació infantil i primària.
En primer lloc, dóna una gran importància a la introducció de les TIC a l’escola, ja que s'ha de fer quotidià al nen la utilització de les TIC per apropar-lo a la realitat de la societat, com són les noves tecnologies.
Seguidament explica la web 2.0. On podem trobar determinats programes que permeten realitzar moltíssimes accions i que es basa principalment en comunitats d'usuaris i xarxes socials on es fomenten l'intercanvi d'informació i la col.laboració entre usuaris.
M'ha fet reflexionar sobre les grans utilitats pedagògiques i didàctiques que pot aportar les noves tecnologies dintre de l'aula, en aquest cas el bloc. M'ha permet pensar sobre els grans beneficis i avantatges de la utilització d'aquesta eina a l'escola com a futura mestra.
Crec que el poder interaccionar amb d'altres usuaris és un tret important per a poder intercanviar informació i treballar determinades competències curriculars: les comunicatives (audiovisuals), les metodològiques (tractament de la informació i competència digital), les personals (d'autonomia i iniciativa personal) i les específiques centrades en conviure (social).