diumenge, 5 d’octubre del 2008

GIMP (editor d'imatges) exercici de fotografia digital

  • GIMP és un progama de retoc fotogràfic i disposa d'un completíssim paquet d'eines. Serveix per processar gràfics i fotografies digitals, inclouen la creació de gràfics, el canvi de mida, retall i modificació de fotografies, la modificació dels colors, la combinació d'imatges usant un paradigma de capes, l'eliminació o alteració d'elements no desitjats en imatges o la conversió entre diferents formats d'imatges.

  • Metodologia

- Obrir el programa GIMP i la fotografia que volem retocar que té una mida: (175 x 233) (75 pixels) (pes 7,28 Kb)

Fotografia original

- "Caja de Herramientas" clickar l’icona on hi ha un cúter i posar les mides de 175:200, clickar dues vegades i retallar.

- "Jugar" amb els filtres: Aconseguir mitjançant el GIMP fer l'efecte (amb la meva fotografia) de la famosa obra d'Andy Warhol, on surt la cara de Marilyn Monroe quatre vegades amb diferents colors.

- Obrir un nou document que té la mida de l'anterior, però com vull posar-la quatre vegades més, la imatge tindrà una mida necessària per poder posar-les. La fotografia és de 175:200 llavors faré una imatge de 390:400

- Obrir una "Nueva Capa" i posar a la cantonada la fotografia per poder treballar amb ella.

- Donar l'efecte. En aquesta capa seleccionada anar a Capa/Colores/Niveles i ajustar els nivells: canviar les fletxes al llarg de la barra, el contrast i el color.

- Seleccionar per color i escollir-lo, després, amb l'eina pinzell, pintar sobre la selecció i així amb altre color.

- Copiar la imatge tantes vegades siguin necessàries i anar pintant en cadascuna, els colors d'un color diferent.

- Després de tots els canvis, ha quedat una imatge de (462:346) 96 pixels 40Kb.

Fotografia retocada


Crec que el resultat està força bé (tot i que no sóc Marilyn Monroe). Si més no, m'ha costat bastant temps i esforç fer-lo, ja que no em sembla un programa senzill d'utilitzar, però malgrat i això, trobo molt interessant poder modificar o retocar "artísticament" les fotogràfies.