dimarts, 20 de novembre del 2007

Educlip "Creativitat en la comunicació educativa" Joan Ferrés


  • El dia 7 de novembre, a l'auditori de la universitat tenia lloc la conferència "creativitat en la comunicació educativa", impartida pel professor de la UPF Joan Ferrés, autor de diversos llibres sobre televisió, vídeo i educació, i organitzador del certamen EDUCLIP.

  • Joan Ferrès, va parlar del conflicte entre els interessos dels alumnes i els dels sistema. Considera les noves tecnologies com mediadora d'aquest problema. Els continguts s'han de presentar de forma atractiva i que cridin l'atenció, que no deixi indiferent al nen. Utilitzant els recursos de la música i la imatge es pot connectar emocionalment amb l'alumne. Tal i com el publicitaris, fan servir estratègies comercials, per vendre determinat producte, el mestre hauria d'utilitzar també tàctiques per connectar amb el nen i aconseguir que s'interessin pel contingut pedagògic.

  • L'Educlip que va mostrar a la conferència, on explicaven les parts d'una frase amb música de "sensación de vivir", crec que era molt enginyós i divertit.
    Em va semblar molt interessant els mètodes i els recursos que fan servir els publicistes per a que ens interpel.li una determinada qüestió.